Dag en nacht bereikbaar:
Ongediertebestrijding Jonker

Vlooien in huis: wat kun je het beste doen?

In de maand augustus zijn de vlooien weer het meest actief.
Heb je huisdieren (niet altijd de oorzaak) en ben je net op vakantie geweest? Dan is het zaak goed op te letten. Vlooien kunnen namelijk een nare plaag vormen en zonder kennis zijn de vlooien in huis lastig te verwijderen.

Daarnaast kan een vlooienbeet ook voor menselijke ongemakken zorgen in de vorm van jeuk of irritatie. Maar wat kun je zelf het beste doen ter voorkoming van een vlooienplaag?

 

Hoe ontwikkelen vlooien zich eigenlijk?

In beginsel is een vlo een parasiet en dus ontwikkelt hij zich door zich te voeden met bloed van een gastheer. Met het blote oog is een vlo bijna niet te zien en als je deze al ziet dan kunnen ze zich razendsnel verplaatsen. Maar hoe ontwikkelt een vlo zich tot een vlooienplaag? Een vlo bevindt zicht het liefst in vochtige en warme plekken. Volwassen vlooien zijn het liefst dichtbij hun gastheer (meestal huisdier) en kunnen in tapijten gaan zitten of plekken waar de gastheer zich vaak bevindt. De larven kunnen zich ontwikkelen in gaten en kieren in huis.

Vlooien bestrijden in huis? Wat kun je zelf doen?

Het bestrijden van vlooien is niet makkelijk, omdat de vlooien zich snel kunnen ontwikkelen. Mocht je al last hebben van een vlooienplaag? Vraag dan altijd professionele hulp aan. Maar wat je het beste kunt doen is het probleem voorkomen, door:

  • Als je huisdieren hebt, controleer deze dan regelmatig op vlooien
  • Controleer ook de omgeving waar de huisdier zich bevindt. Wellicht op de (stoffen) bank? In zijn mandje?
  • Zorg dat je huis volledig schoon is voordat je op vakantie gaat. Dus bekijk alle hoeken en gaten. Gooi je stofzuigerzak wel weg voordat je op vakantie gaat.
  • Ga je lang op vakantie? Dan kan je vlooienpoeder gebruiken voor tapijten en vloedbedekking. Dit is na je vakantie weer makkelijk te verwijderen.

Meer weten over vlooienbestrijding? Bekijk onze vlooienpagina.

Last van een plaag? Schakel altijd hulp in!
Heeft u last van vlooien? De ongediertebestrijders van Jonker staan dag en nacht voor u klaar om u te voorzien van advies of om u te helpen bij het bestrijden van de vlooien.

Neem vrijblijvend contact op via het formulier aan de rechterkant.

Vraag een offerte aan

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak, een deskundig advies of voor een offerte.

Direct van uw ongedierte af ? Bel: 085 401 57 28

Andere artikelen uit deze categorie:

Wat te doen ter voorkoming van papiervisjes of zilvervisjes?

Papiervisjes kunnen een nare plaag vormen als u ze in huis heeft. Papiervisjes komen in heel Nederland voor, met name […]

Lees verder

Wespennest: Wat kun je het beste doen?

Juli en augustus zijn de favoriete maanden van de wesp, dus komen de geelzwarte beestjes weer massaal tevoorschijn. Tijdens de […]

Lees verder

Vlooien in huis: wat kun je het beste doen?

In de maand augustus zijn de vlooien weer het meest actief. Heb je huisdieren (niet altijd de oorzaak) en ben […]

Lees verder

Muizen in huis: wat kun je het beste doen?

De komende maanden zijn de maanden waarin muizen het meest actief zijn en voor overlast kunnen gaan zorgen. Het weer […]

Lees verder