Dag en nacht bereikbaar:
Ongediertebestrijding Jonker

Wespennest: Wat kun je het beste doen?

Juli en augustus zijn de favoriete maanden van de wesp, dus komen de geelzwarte beestjes weer massaal tevoorschijn. Tijdens de zomermaanden gaan de wespen op zoek naar voedsel.

Ze komen op zoetigheid af en zijn daardoor vaak in de buurt van mensen, die ze logischerwijs als vervelend ervaren.

Hoe vervelend je wespen ook vindt; maak ze nooit agressief, want dat maakt de kans op een pijnlijke wespensteek alleen maar groter.

 

Hoe ontstaat een wespennest eigenlijk?

De hoeveelheid wespen wordt met name bepaald door het weer. Is er sprake van een zachte winter? Dan is de kans groot dat er veel wespen zijn in de zomermaanden. Door het warme weer kan de koningin gemakkelijk overleven en beginnen met de inrichting een nieuw wespennest. Als je een wespennest wil voorkomen, dan kun je dus het beste de koningin bestrijden. Hoe langer deze in leven is, des te groter het wespennest wordt. Wespennesten komen vaak voor op plekken waar mensen niet direct aanwezig zijn, zoals schuren, dakranden en zolders. Afhankelijk van de grootte is het altijd raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Lees hieronder nog meer tips over wat je wel en niet moet doen.

Wespen verjagen? Wat kan je zelf doen?

Op het internet staan veel tips om zelf een wespennest te verwijderen, echter kan dit grote gevolgen hebben en is het niet raadzaam om dit te doen. Laat het wespennest nooit dichtstoppen, maar altijd vakkundig verwijderen door een professional. Als je een wespennest in de buurt ziet, dan kan hier het beste zelf vanaf blijven. Wil je geen last van wespen in de buurt, dan kan je het volgde doen:

  • Houdt suikerwaren afgedekt
  • Drink geen zoete frisdranken

Last van een plaag? Schakel altijd hulp in!
Heeft u last van wespen? De ongediertebestrijders van Jonker staan dag en nacht voor u klaar om u te voorzien van advies of om u te helpen bij het bestrijden van de wespen.

Neem vrijblijvend contact op via het formulier aan de rechterkant.

Vraag een offerte aan

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak, een deskundig advies of voor een offerte.

Direct van uw ongedierte af ? Bel: 085 401 57 28

Andere artikelen uit deze categorie:

Wat te doen ter voorkoming van papiervisjes of zilvervisjes?

Papiervisjes kunnen een nare plaag vormen als u ze in huis heeft. Papiervisjes komen in heel Nederland voor, met name […]

Lees verder

Wespennest: Wat kun je het beste doen?

Juli en augustus zijn de favoriete maanden van de wesp, dus komen de geelzwarte beestjes weer massaal tevoorschijn. Tijdens de […]

Lees verder

Vlooien in huis: wat kun je het beste doen?

In de maand augustus zijn de vlooien weer het meest actief. Heb je huisdieren (niet altijd de oorzaak) en ben […]

Lees verder

Muizen in huis: wat kun je het beste doen?

De komende maanden zijn de maanden waarin muizen het meest actief zijn en voor overlast kunnen gaan zorgen. Het weer […]

Lees verder